Kleding

Kleding te koop
De kleding is in diverse sportzaken te koop. Dit jaar is een groot gedeelte van onze kledinglijn (jazzpants met rolband, jazzsneakers, jazzschoentjes, beenwarmers) verkrijgbaar bij Sport 2000 (Winkelhof). Leden van Meerburg krijgen 10% korting. U hoeft geen pasje te laten zien!

Meerburg vesten
De leden die meedoen aan wedstrijden zijn verplicht een (evt. geleend) vest van Meerburg te dragen. De vesten zijn te verkrijgen in de volgende maten: Kindermaten XS (104/110); S (116/128); M (140/152); L (164); XL (176) en kosten 20 EUR.

Elk jaar is er ook de mogelijkheid om een vest aan te schaffen tijdens de eindshow. U contact met de secretaris om een vest aan te schaffen.

Het is uit hygiënisch oogpunt niet wenselijk om op blote voeten te sporten!

Gymnastiek
Wij raden aan goede stevige sportschoenen aan te schaffen. Zachte turn schoentjes zijn ook geschikt. Gymschoenen met een ruwe zool zijn veiliger dan met een gladde zool. Het is verboden om op sokken in de zaal te sporten.
De kinderen dragen sportkleding dat lekker zit (het mag lekker wijd zitten). Lang haar moet vast met een elastiekje

Turnen
In de les moeten de turnsters een turnpakje dragen. De turnster mogen op blote voeten (i.v.m. met meer grip op de balk) of op turnschoentjes turnen/trainen. De turnsters mogen met leertjes turnen op de brug. Deze moeten wel zelf aangeschaft worden. Lange haren moeten met een elastiekje vast gebonden worden. Wanneer de turners in wedstrijden uitkomen, zijn zij verplicht het officiële turntenue van de vereniging te dragen.

Informatie over bestellen van turnpakjes: Club turnpakjes.

Conditietraining
Makkelijk zittende kleding en gymschoenen

Musical
Makkelijk zittende kleding en gymschoenen

Jazzdans
Schoenen: alle leden, behalve kinderjazz, dragen zwarte Papillon jazzschoentjes, met splitzool. De oudere leden en de leden van de selectiegroep worden geadviseerd tijdens de warming-up jazzsneakers te dragen om blessures tegen te gaan. Bij de kinderjazz groepen wordt gevraagd om zwarte schoentjes te dragen (voor de uitvoeringen).

Beenwarmers: alle groepen moeten zwarte beenwarmers (kuithoogte) hebben met een gat voor de hiel erin. Jazzpant: alle leden behalve kinderjazz dragen een zwarte jazzpant met een rolband van het merk Pixie. Bij de kinderjazz groepen voldoet een zwarte jazzpant van een ander merk ook (voor de uitvoeringen).
Kleding: voor de lessen adviseren wij het volgende: draag liever geen wedstrijdkleding in de les, omdat bij het vele dragen en wassen de kwaliteit (zoals de kleur) van de tops achteruit kan gaan. Dus je mag andere kleding in de les aan hebben, als de kleding maar voldoende strak zit. Draag nooit (grote) sieraden, zoals oorbellen en armbanden in de les en zorg ervoor, dat je haar vastzit.

De wedstrijdgroepen horen in de periode tussen de herfst- en kerstvakantie met welke top zij de wedstrijden gaan dansen. De leiding zorgt voor pasmodellen en geeft aan wanneer welke groep de gelegenheid krijgt de kleding te passen en te bestellen. De wedstrijdkleding wordt meestal twee jaar achtereen gedragen. Vaak is dan voor het grootste deel van de groep de maat niet goed meer en omdat jazzdans een demonstratiesport is, wordt er veel waarde gehecht aan representatieve kleding. Soms is een nieuwe jazzpant in verband met de lengtegroei van uw kind noodzakelijk. Koop daarom kleding niet aan het begin van een nieuw seizoen, maar liever in januari. Ook bij niet wedstrijdgroepen wisselt de kleding. Voor informatie kunt u bij de leiding van de betreffende groep terecht.

Wanneer de vereniging naar een optreden toegaat, dragen de leden het Meerburg vest. Daarom wordt er op toegezien, dat het vest er nog representatief uitziet. Is dit niet het geval, dan ziet het bestuur graag, dat u overgaat tot de aanschaf van een nieuw vest.